Ronald Schuurman Bouw
Prinses Beatrixstraat 59
8281 CB Genemuiden
Homepage:www.ronaldschuurmanbouw.nl
Telefoon:06-38908858

Energie besparen

Energie besparen in uw huis of bedrijfspand is niet ingewikkeld, zeker niet als u weet waar u moet letten. Bovendien is het een goede investering. Wist u dat een energielabel tegenwoordig verplicht is bij de verkoop of verhuur van uw huis of bedrijfspand? Hierdoor is een duurzaam pand direct meer waard. Omdat u ook de energierekening verlaagt, verdient de verbouwing zichzelf (grotendeels) terug. In de tussentijd geniet u van een gezondere en comfortabelere woon- en werkomgeving.

Als ervaren timmerbedrijf in regio Genemuiden helpen we u graag om uw huis of bedrijfspand te verduurzamen.

Energie besparen: maatregelen en financiering

Het energielabel voor gebouwen geeft met een letter aan hoe energiezuinig uw pand is: label A is heel energiezuinig, label G is heel onzuinig. Het label laat ook zien welke energiebesparende maatregelen u in uw pand kunt nemen. Op www.verbeteruwhuis.nl ziet u hoe u uw huis kunt verbeteren en wat dit kost en oplevert. U ziet ook direct welke maatregelen gesubsidieerd zijn. Als huiseigenaar kunt u met de Energiebespaarlening (www.energiebespaarlening.nl) tegen een gunstige rente een lening afsluiten voor energiebesparing.

Goede isolatie is de basis

Om energie te besparen is lang niet altijd een grote verbouwing nodig. Ook relatief eenvoudige ingrepen kunnen uw huis of kantoor al flink verduurzamen. Goede isolatie en kierdichting is de basis van een duurzaam gebouw. U kunt uw pand wel energiezuinig verwarmen, of energie opwekken met zonnepanelen, maar als de warmte vervolgens aan alle kanten uit uw huis verdwijnt, bespaart u nog steeds weinig.

Dat klinkt logisch, maar wist u dat driekwart van de Nederlandse huizen nog niet goed geïsoleerd is? Met goede gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en/of isolatieglas verlaagt u uw energierekening al snel met honderden euro’s per jaar. Veel isolatie is vrij eenvoudig aan te brengen. Wij adviseren u hier graag over.

Let op voldoende ventilatie

In een goed geïsoleerd pand is het belangrijk om ook goed te ventileren. Als alle kieren en naden zijn gedicht, komt er namelijk niet zomaar meer genoeg frisse lucht in uw woning. Door voldoende ventilatie vermindert u de kans op vocht- en schimmelproblemen, die gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Met goede ventilatie heeft ook u minder last van tocht en temperatuurschommelingen. U hoeft dus minder te stoken en bespaart energie.

Duurzame keuzes maken

Duurzaamheid draait niet alleen om energiebesparing, maar ook om materialen die het milieu zo min mogelijk belasten. Bij ons kunt u bewust kiezen voor duurzame bouwmaterialen met het Greenworks label. Aan de hand van de Greenworksscore (0-20) laten we u in één oogopslag zien welke producten en installaties de betere keuze zijn als het gaat om duurzaam bouwen en het comfort van u als gebruiker. U zult ook zien dat duurzame materialen absoluut niet duurder zijn dan niet-duurzame materialen.

Wilt u meer weten over energie besparen in uw huis of bedrijfspand? Wij helpen u graag.