Ronald Schuurman Bouw
Prinses Beatrixstraat 59
8281 CB Genemuiden
Homepage:www.ronaldschuurmanbouw.nl
Telefoon:06-38908858

Een aanbouw of opbouw voor meer leefruimte

Heeft u extra ruimte nodig? Dat kan met een aanbouw, uitbouw of opbouw van uw bestaande huis of pand.

Meer leef-, woon- en werkruimte

Door de aanbouw van een serre of bijkeuken creëert u extra leef- en woonruimte. En met een dakkapel wordt u zolder ineens een volwaardige slaapkamer. Of misschien kunt u zelfs een volledige extra verdieping op uw platte dak zetten.

Er zijn verschillende manieren om meer ruimte in uw huis of bedrijfspand te krijgen, de één ingrijpender dan de andere. Als specialistisch Timmerbedrijf in de regio Genemuiden helpen we u graag met de aan- of opbouw die bij uw wensen past.

Aanbouw of serre

Met een aanbouw of uitbouw creëert u extra ruimte in uw huis of bedrijfspand. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw (bij)keuken te verplaatsen naar de aanbouw of om uw woonkamer of kantoor te vergroten. Een serre met veel glas creëert niet alleen veel extra ruimte, maar uw pand wordt ook veel lichter, sfeervoller en prettiger om in te verblijven.

Opbouw of dakkapel

Als u weinig ruimte heeft voor een aanbouw, is een opbouw op uw pand wellicht de ideale oplossing. U heeft daarin alle keuze: van een dakkapel tot een met een dakopbouw die een groot deel van het bestaande dakoppervlak vervangt. Hiermee krijgt u meer ruimte en licht op de bovenste verdieping en creëert u een volwaardige leefruimte onder het dak.

De fundering bij uw aanbouw of opbouw

Als u uw woning of bedrijfspand laat uitbreiden met een aanbouw of opbouw, is het goed om ook de fundering te laten controleren. De fundering is ooit aangelegd voor het oorspronkelijke gebouw. Bij een verbouwing kan het nodig zijn om de fundering te verstevigen of uit te breiden om verzakkingen te voorkomen.

Isolatie van het nieuwe bouwdeel

Het is belangrijk om het nieuw gebouwde deel van uw huis of bedrijfspand goed te isoleren. Voor een erker, serre of uitbouw wordt de buitenmuur doorbroken, terwijl voor een dakkapel een opening in het dak wordt gemaakt. Uiteraard wilt u niet op de tocht zitten na de verbouwing. Wij adviseren u dan ook goed over de juiste isolatie. Zeker op de plaatsen waar het nieuwe bouwdeel aansluit op de bestaande constructie is dat zeer belangrijk.

Samen plannen we uw uitbouw of opbouw

Een bestaand gebouw uitbreiden met een aanbouw of opbouw levert meer dan alleen ruimte op. Het is ook een manier om meer licht en sfeer te creëren en de waarde van uw pand te verhogen. Maar een eenvoudige verbouwing is het niet. Wij nemen dan ook de tijd om samen met u de plannen uit te werken. We zorgen er, eventueel met hulp van externe deskundigen, voor dat ook praktische zaken als de fundering, constructie isolatie en vergunningen perfect in orde zijn.