Ronald Schuurman Bouw
Prinses Beatrixstraat 59
8281 CB Genemuiden
Homepage:www.ronaldschuurmanbouw.nl
Telefoon:06-38908858

VELUX Groep ontwikkelt daktoegangskoepel voor plat dak

Veilige eenvoudige toegang tot plat dak, uitstekende thermische isolatie en geluidsreductie

In veel gebouwen waar op een plat dak lichtkoepels worden geplaatst, is tevens toegang tot het dak gewenst of zelfs vereist. Daarom heeft de VELUX Groep nu een daktoegangskoepel ontwikkeld die een vrije doorgang naar het dak mogelijk maakt door deze volledig open te zetten. Een geschikte oplossing, die tevens zorgt voor daglicht, natuurlijk ventilatie en een uitstekende thermische en akoestische isolatie heeft.

De VELUX daktoegangskoepel verschaft met zijn opening van 60° een veilige en permanente toegang tot daken waar bijvoorbeeld regelmatig onderhoud gepleegd dient te worden aan installaties. De daktoegangskoepel wordt handmatig bediend en is eenvoudig van binnenuit te openen door een lift mechanisme. De speciaal ontwikkelde gasveren zitten verborgen in het kozijn, waardoor het uitzicht naar buiten vrij blijft. Om veiligheidsredenen vergrendelen de gasveren zich automatisch wanneer de daktoegangskoepel volledig geopend is. Dit voorkomt dat de koepel onverwacht dicht kan vallen. Om de daktoegangskoepel weer te sluiten, hoeft alleen een pin te worden ingedrukt om de gasveer te ontgrendelen. Bij het sluiten dragen de gasveren het gewicht van de koepel, zodat ook de veiligheid bij het naar binnen stappen is gegarandeerd.

Energiezuinig leefcomfort

De basis van de daktoegangskoepel is hetzelfde als de overige VELUX lichtkoepels. Het te openen deel heeft een hybride opbouw en is aan de binnenkant voorzien van gelaagd isolatieglas. Dit zorgt voor een uitstekende thermische isolatie en de beste reductie van regengeluid. Aan de buitenkant beschermt de koepel van acrylaat of polycarbonaat tegen alle weersomstandigheden.

Ook de hoeveelheid daglichttoetreding en de afwerkmogelijkheden zijn hetzelfde als bij de overige VELUX lichtkoepels. In gesloten toestand is zowel aan de binnen- als buitenzijde optisch geen verschil met een vaste of elektrische lichtkoepel te zien. Hierdoor kunnen meerdere type koepels in dezelfde ruimte worden gecombineerd. De aftimmergroef biedt de mogelijkheid voor een strakke afwerking aan de binnenzijde. En ook het hele assortiment VELUX (verduisterende) plisségordijnen en buitenzonweringen voor lichtkoepels is toepasbaar op de daktoegangskoepel.

Installatie

De daktoegangskoepel is verkrijgbaar in drie maten en te openen tot een hoek van 60°, tussen de 987 mm en 1187 mm, afhankelijk van de afmeting van de koepel. De koepel kan worden geïnstalleerd op daken met een hellingshoek tussen 0° -15°. Door zijn gewicht moet de daktoegangskoepel op het dak worden gehesen met een kraan of andere lift. De daktoegangskoepel heeft een CE-markering volgens de EN 1873.